Historia

Sai alkunsa Tampereella tammikuussa 2002. Bändin solistilla Henkalla oli muutaman vuoden keikkailun jälkeen tullut idea kasvattaa duo-orkesteri viiden miehen porukaksi. Keikkoja oli takana jo sen verran, että Henkka uskalsi ottaa askeleen eteenpäin musiikillisen annin kehittämisessä. Bändin pohja oli siis valmiina, koska kosketinsoittaja halusi myös lähteä vielä siinä vaiheessa leikkiin mukaan.

Kulkureiden ensimmäinen rumpali Marko Seppä-Murto löytyi samalta työpaikalta missä Nokialainen Henkka Potkonen kulutti joskus kallista aikaa tekemällä oikeita töitä, eli Volvo bus finlandilta. Enimmäkseen rock-puolella vaikuttanut Marko sai ilmeisesti jonkinmoisen mielenhäiriön, koska hän päätti lähteä rummuttaan tähän uuteen ”projektiin” iskelmämusiikkia. No siinä vaiheessa Henkka oli jo tavannut joskus viihteellä ollessaan Tampereen Killingissä muutaman nokialaisen soittajajannun, joille oli soperrettu jotain bändihommista. Puhelinumero oli jäänyt talteen ja Henkka otti puhelun sille toiselle jannulle, eli Mikko Raiviolle. Tuo päivätöikseen rakennuskonevuokraamossa kuorma-autoa ajava basisti suostui lähtemään ”koe soittoon” silloiselle treenikämpälle Nekalaan.

Ekojen reenien jälkeen homma kuulosti ihan hyvältä ja Nokian poika oli vakuuttanut raadin ja hommaa päätettiin jatkaa. Ainut vaan, että vielä piti saada kitaristi joka osais soittaa sillä kuuluisalla ”pulliais” saundilla. No siihen pestiin löytyi Mikon soittokaveri Nokialta ja tämä herra oli Pete Honkala. Henkka muistaa hyvin ekat reenit, missä päivätöikseen Valmetin ”varastopäälikkö” hommia tekevä kaveri oli mukana soittamassa. Jätkä kun oli vetänyt kivalla rautsikka saundilla ja kaikki oli kussu hunajaa.. 😉

Porukka oli koossa ja alkoi kova treeni ekaa keikkaa varten. Sehän oli silloisen Carrus Oy:n 50-vuotis juhlat Tampereen Rosendahlissa 10.5.2002. Keikkaan kuului myös näytelmän taustamusiikin (live) soittaminen, joten hommaa oli ihan riittävästi. Neljä kuukautta treenattiin tosi tiukasti ja huolella. Siitä keikasta on ollut paljon hyötyä myös jälkeenpäin. Ehkä Bändi ei olis hitsautunut niin nopeasti yhteen, jos se eka keikka olis ollu joku muu..Ken tietää? Samana vuonna kulkurit säesti vielä laulajia Voionmaan opistolla käydyssä Iskelmämestari 2002 finaalissa.

Tuon ekan kevään jälkeen elettiin myös aikaa, jolloin Kosketinsoittaja A-P Ajosmäki päätti siirtyä uusien haasteiden pariin ja Kulkurit päätti jatkaa matkaa ilman, että tilalle haetaan ketään uutta. ( Martti Orre (Peussa) liittyi Kulkureihin Tammikuussa 2008 soittaen aina vuoteen 2012 asti) (Matti Koskinen aloitti kulkureissa 03/2012.)

Vuoden päivät tuosta ja noin 40 keikkaa myöhemmin Marko Seppä-Murto päätti tehdä viimeisen virallisen keikkansa kulkureissa 14.6.2003 ja siirtyi koulun penkille opiskeluhommiin.

Markon ilmoitettua lähdöstään, alkoi uuden rumpalin etsiminen. Henkan silloinen työkaveri heitti vinkkiä eräästä rumpalista, jota voisi kiinnostaa soittohommat. Tampereen hatanpäällä asuva ja työkseen rakennushommia tekevä Toni Salminen sai puhelinsoiton kesken työpäivää Henkalta, joka uteli kiinnostusta lähtee soittamaan rautalankaa. Aikansa mietittyään Toni päätti lähteä mukaan.. Tonin ankaran itsenäisen harjoittelun jälkeen oli vuorossa taas koesoitto, minkä jälkeen pojat varmistui siitä, että nyt heillä oli napakkaa komppia soittava uusi rumpali.

Siitä koesoitosta alkoi ajanjakso, joka jatkuu tätäkin juttua kirjoittaessa. Takana on hyviä ja huonoja keikkoja, muutamat levytykset, hienoja kokemuksia niin tien päältä kuin sen ulkopuoleltakin sekä paljon uutta yleisöä ja faneja. Fanit on ollutkin kulkureille tärkeä lenkki siinä, että he ovat näinkin pitkälle jaksaneet. Sillä yleisölle tätä hommaa tehdään. KIITOS kaikille kulkurien faneille tuesta ja kannustuksesta.

Henkan & Kulkureiden tarina  jatkuu.. Seuraamalla uutispalstaa, keikkapäivityksiä ja Facebookkia ym. voit kulkea poikien matkassa kokemuksesta toiseen.

Nähdään keikoilla!